Clusterul BIOFOOD OVIDIU BUZAU

Judetul Buzau

 

Județul Buzău este situat în sud-estul României. Agricultura este a doua ramură de bază a economiei județului, suprafața agricola fiind de aproximativ 402.233 de hectare, din care în jur de 255.282 de hectare este teren arabil. La nivel național, Buzăul deține o pondere de 2,7% din suprafața totală agricolă și 2% din producția industrială și agricolă a țării.

Zona colinară a regiunii favorizează dezvoltarea plantațiilor de vii, motiv pentru care aceasta este specializată în producerea vinurilor roșii. Pe lângă acestea, terenul este favorabil creșterii fructelor, precum meri, prune, caise etc.

ODAS iși propune să realizeze un parteneriat larg pentru susținerea întreprinderilor din domeniul agricol și cel alimentar din județul Brașov. Indubitabil, statisticile ne arată importanța dezvoltării unui front comun la nivel regional, național și internațional. Această alianță s-a creat pentru a crește competitivitatea mediului public și privat, unde capacitățile de cercetare-dezvolatre pot fi concentrate cu ajutorul cunoștințelor partajate, de la descoperirea ideii la introducerea produsului/ serviciului pe piață.

În cadrul clusterului sunt armonizate interesele antreprenorilor, instituțiilor de cercetare, autorităților locale și tuturor celorlalți membri.

Obiectivele Clusterului BioFood Brașov sunt:

  • dezvoltarea de produse și servicii specifice clusterului;
  • participarea și/sau inițiere de proiecte de inovare și dezvoltare;
  • dezvoltarea unei politici coerente de cluster;
  • elaborarea unor proiecte legislative și conștientizarea legislației în vigoare în rândul membrilor.

Împreună dezvoltăm strategii de management, căutăm soluții noi pentru a putea atinge standarde profesionale în vederea asigurării unui standard ridicat de calitate și promovarea  produselor și serviciilor noastre pe piața națională și internațională.

Membri clusterului au posibilitatea de a-și împărtăți experiențele comune în tehnologie și organizare, au oportunități de calificare, inițiere și specializare în domeniul de activitate al firmei și nu în ultimul rând pot împărți costurile, riscul și pot valorifica împreună rezultatele cercetătorilor.