Clusterul BIOFOOD PROGRES BRAILA

Judetul Braila

 

Județul Brăila este situat în partea de est a țării, în unitatea numită Câmpia Română. Această poziționare geografică este avantajoasă, deoarece condițiile naturale și proximitățile sunt prielnice dezvoltării economice și sociale. Relieful, clima și solurile fertile favorizează dezvoltarea agriculturii.

ODAS iși propune să realizeze un parteneriat larg pentru susținerea întreprinderilor din domeniul agricol și cel alimentar din județul Pitești. Indubitabil, statisticile ne arată importanța dezvoltării unui front comun la nivel regional, național și internațional. Această alianță s-a creat pentru a crește competitivitatea mediului public și privat, unde capacitățile de cercetare-dezvoltare pot fi concentrate cu ajutorul cunoștințelor partajate, de la descoperirea ideii la introducerea produsului/ serviciului pe piață./p>

În cadrul clusterului sunt armonizate interesele antreprenorilor, instituțiilor de cercetare, autorităților locale și tuturor celorlalți membri.

Clusterul a fost înființat de ODAS împreună cu Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Brăila. SCDA Brăila ocupă o poziție strategică la interferența a trei zone geografice cu condiții ecologice specifice: Muntenia în estul Câmpiei Române (județele Ialomița, Brăila, Buzău), sudul Moldovei (județele Galați, Vrancea) și nordul Dobrogei (județul Tulcea). De-a lungul timpului, instituția s-a impus ca unitate publică de cercetare-dezvoltare cu atribuții zonale, cu profil în domeniul agriculturii ameliorative, horticulturii, creșterii animalelor și protecției ecosistemelor agricole.

Obiectivele Clusterului BIOFOOD Progres BRAILA sunt:

  • dezvoltarea de produse și servicii specifice clusterului;
  • participarea și/sau inițiere de proiecte de inovare și dezvoltare;
  • dezvoltarea unei politici coerente de cluster;
  • elaborarea unor proiecte legislative și conștientizarea legislației în vigoare în rândul membrilor.

Împreună dezvoltăm strategii de management, căutăm soluții noi pentru a putea atinge standarde profesionale în vederea asigurării unui standard ridicat de calitate și promovarea  produselor și serviciilor noastre pe piața națională și internațională.

Membri clusterului au posibilitatea de a-și împărtăși experiențele comune în tehnologie și organizare, au oportunități de calificare, inițiere și specializare în domeniul de activitate al firmei și nu în ultimul rând pot împărți costurile, riscul și pot valorifica împreună rezultatele cercetătorilor.