Clusterul TURISM TRANSYLVANIA

ODAS iși propune să realizeze un parteneriat larg pentru susținerea întreprinderilor, monumentelor, asociațiilor din sectorul turistic din județul Brașov. Această alianță s-a creat pentru a crește competitivitatea mediului public și privat, unde capacitățile de cercetare-dezvolatre pot fi concentrate cu ajutorul cunoștințelor partajate, de la descoperirea ideii la introducerea serviciului pe piață.

În cadrul clusterului sunt armonizate interesele antreprenorilor, instituțiilor de cercetare, autorităților locale și tuturor celorlalți membri.

Obiectivele Clusterului Turism Brașov sunt:

  • dezvoltarea de produse și servicii specifice clusterului;
  • participarea și/sau inițiere de proiecte de inovare și dezvoltare;
  • dezvoltarea unei politici coerente de cluster;
  • elaborarea unor proiecte legislative și conștientizarea legislației în vigoare în rândul membrilor.

Împreună dezvoltăm strategii de management, căutăm soluții noi pentru a putea atinge standarde profesionale în vederea asigurării unui standard ridicat de calitate și promovarea  produselor și serviciilor noastre pe piața națională și internațională.

Membri clusterului au posibilitatea de a-și împărtăți experiențele comune în tehnologie și organizare, au oportunități de calificare, inițiere și specializare în domeniul de activitate al firmei și nu în ultimul rând pot împărți costurile, riscul și pot valorifica împreună rezultatele cercetătorilor.